Εκπαιδευτικά Προγράμματα

5ο Γυμνάσιο «Χθες – Σήμερα – Αύριο»

Αναρτήθηκε από Θοδωρής

ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ Χ. ΤΣΟΛΑΚΗ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 το σχολείο μας ευτύχησε να υποδεχτεί έναν σπουδαίο άνθρωπο, το διακεκριμένο επιστήμονα Χρίστο Τσολάκη.

tsolakis2011-03

Γέννημα θρέμμα της Πιερικής γης κι απόφοιτος του τότε «Γυμνασίου Πιερίας», δηλαδή του δικού μας 5ου Γυμνασίου, επέστρεψε μετά από χρόνια στο αγαπημένο του σχολείο, όπου κατέκλυσαν θύμησες παλιές αλλά και πλήθος ανθρώπων, μαθητές, καθηγητές και δικοί του συμμαθητές. Εκτυλίχτηκαν στιγμές έντονες, στιγμές γεμάτες συγκινησιακή φόρτηση και μεστές από ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

Ακολούθησε τελετή προς τιμή του στο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, που διοργανώθηκε από το σύλλογο καθηγητών και το διευθυντή του σχολείου μας. Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο – ανάμεσά τους και πολλού επίσημοι-, και μέσα σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, απολαύσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τον μεστό λόγο του κ. Χ. Τσολάκη, που είχαμε τόσο μεγάλη ανάγκη ως έναν ικανό έρισμα στην δύσκολη καθημερινότητά μας. Τέλος του απονεμήθηκαν τιμητικά ενθύμια και από τον διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Μπιτόπουλο Βασίλειο, και από τον κ. Καζταρίδη Ιωάννη διευθυντή Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας καθώς και από εκπρόσωπο της Ακαδημίας Κοινωνικών, Εθνικών και Πολιτιστικών Σχεδιασμών.

Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους μας απ΄ αυτές που δεν λησμονά ο νους, γιατί έθρεψε ταυτόχρονα πνεύμα και ψυχή!

Από τη δημοσιογραφική ομάδα του 5ου Γυμνασίου

Για τον συντάκτη

Θοδωρής

Καθηγητής Πληροφορικής

Πες τη γνώμη σου