Ανακοινώσεις

Επαναλειτουργία του σχολείου 10/01/2022

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, χρονιά πολλά καλή χρονιά,

σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Μαθητές

  • Προβλέπεται ένα επιπλέον self τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων, επομένως την εβδομάδα που ανοίγουμε 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία δωρεάν self τεστ αντί για δύο.

– Κυριακή 9/1/2022 (το βράδυ) και το δηλώνουν οι γονείς στην πλατφόρμα edupass

– Δευτέρα 10/1/2022 (το βράδυ) και το δηλώνουν οι γονείς στην πλατφόρμα edupass

– Πέμπτη 13/1/2022 (το βράδυ) και το δηλώνουν οι γονείς στην πλατφόρμα edupass ΠΡΟΣΟΧΗ!! Η δήλωση να γίνεται στο edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr) το προηγούμενο βράδυ ώστε να μπορούμε το πρωί να έχουμε από νωρίς την ενημερωμένη λίστα με τα αποτελέσματα των self test. • βεβαίωση αρνητικού self test (Σχολική Κάρτα για COVID-19 ) οφείλουν υποχρεωτικά να έχουν μαζί τους όλοι οι μαθητές καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί για να γίνει ο έλεγχος.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη καθώς και οι νοσήσαντες, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία (προλάβετε εγκαίρως), προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1/2022, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

Από την επόμενη εβδομάδα 17/1 επανερχόμαστε, όπως και πριν, στα δυο self τεστ την εβδομάδα κάθε Δευτέρα βράδυ και κάθε Πέμπτη βράδυ και το δηλώνουν οι γονείς στην πλατφόρμα edupass, όπως γινόταν και πριν.

Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self τεστ πλέον θα διενεργούνται υποχρεωτικά και από τους εμβολιασμένους μαθητές (από όλους δηλαδή τους μαθητές) καθώς και από τους νοσήσαντες. Το μέτρο αυτό στοχεύει στον έγκαιρο εντοπισμό των κρουσμάτων, δεδομένης της μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους, και δεδομένης της εμβολιαστικής κάλυψης της μαθητικής κοινότητας.

  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, ο νοσήσας μαθητής ή η νοσήσασα μαθήτρια θα μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο μετά από πενθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid-test, ενώ όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται καθημερινά σε δωρεάν τεστ για 5 ημέρες (3 self test και 2 rapid όλη την εβδομάδα) και οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν 3 self test όλη την εβδομάδα.

50%+1

Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Πιστοποιητικό νόσησης

Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί άμεσα, πλέον όσοι είναι εμβολιασμένοι αρκεί να έχουν θετικό rapid test για να εκδίδεται το πιστοποιητικό νόσησης ενώ όσοι είναι ανεμβολίαστοι θα πρέπει αυτό να το επιβεβαιώνουν με pcr (μοριακό τεστ).

Εκπαιδευτικοί

  • οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δυο rapid τεστ και ένα self τεστ – όλα με δική τους επιβάρυνση – την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων και συγκεκριμένα το rapid τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1) και της Παρασκευής (14/1) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και self τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (11/1). Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να πραγματοποιούν δύο rapid τεστ την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση της Τρίτης και της Παρασκευής εκάστης εβδομάδας.
  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό είναι υποχρεωτικός και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς μέσω δωρεάν self test.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου