Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητές

Ανακοινoποίηση στο ορθό – Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για προγραμματισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στη Φλωρεντία

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Ανακοινoποίηση στο ορθό

Θέμα : «Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για προγραμματισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στη Φλωρεντία»

 

Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης, σύμφωνα με την ΥΑ20883/ΓΔ4/12-2-2020 ΦEK 456/13-02-2020, προκειμένου να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα  με προορισμό τη Φλωρεντία, για να συμμετάσχει στο 2ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο καλεί τα ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία να καταθέσουν στο Γραφείο της Διευθύντριας  Ελένης Σαμαρά σφραγισμένη οικονομική προσφορά το αργότερο μέχρι  και την Παρασκευή  21-10-2022, στις 10:00 με τις προδιαγραφές που παρατίθενται.

 

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ημερομηνίες:  Από 15/03/2023 έως 18/03/2023 (για μετακίνηση αεροπορικώς) και 14/03/2023 έως 19/03/2023 για μετακίνηση με λεωφορείο και ακτοπλοϊκώς.

➢ Προβλεπόμενος αριθμός συμμετεχόντων: εικοσιοκτώ (28 με πιθανότητα να αυξηθεί το σύνολο μαθητών  κατά 1 ) και τρεις (03) συνοδοί εκπαιδευτικοί.

➢ Μετακίνηση: Αναλυτικά οι μετακινήσεις έχουν ως εξής:

1η προσφορά: Με αξιόπιστη αεροπορική εταιρεία για μετάβαση από Θεσσαλονίκη –Ρώμη στις 15/03/2023, και επιστροφή στη Θεσσαλονίκη από Μπολόνια στις 18/03/2023.

➢  Αναχώρηση (κατά προτίμηση πρωινή) 15/03/2023 με λεωφορείο από Κατερίνη προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης-Ρώμη- μεταφορά με λεωφορείο τελευταίας τεχνολογίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το αεροδρόμιο της Ρώμης  στο ιστορικό κέντρο -ξενάγηση στη Ρώμη  μεταφορά το βράδυ στο Ξενοδοχείο στη Φλωρεντία, 16/03/2023 Φλωρεντία (Συμμετοχή στο συνέδριο και περιήγηση στο κέντρο της πόλης), 17/03/2023 επίσκεψη στην Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Λούκα, Πίζα  και επιστροφή Φλωρεντία, 18/03/2023 Αναχώρηση από Φλωρεντία για Μπολόνια 2.Επιστροφή (κατά προτίμηση απογευματινή) 18/03/2023 από  Φλωρεντία με λεωφορείο στην Μπολώνια, πτήση για Θεσσαλονίκη- επιστροφή Κατερίνη.

2η προσφορά: Μετακίνηση με λεωφορείο και ακτοπλοϊκώς

Η προσφορά να περιλαμβάνει:

➢ Mετακίνηση Τρίτη 14/03/2023 από Κατερίνη-Ηγουμενίτσα οδικώς, Ηγουμενίτσα Αγκόνα ακτοπλοϊκώς (καμπίνες για τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές  τρίκλινες ή τετράκλινες και κατά την αναχώρηση και κατά την επιστροφή με το καράβι),  15/03/2023 Αγκόνα – Ρώμη, ξενάγηση στη Ρώμη  μεταφορά το βράδυ στο Ξενοδοχείο στη Φλωρεντία, 16/03/2023 Φλωρεντία (Συμμετοχή στο συνέδριο και περιήγηση στο κέντρο της πόλης), 17/03/2023: επίσκεψη στην Σιένα, Σαν Τζιμινιάνο, Λούκα, Πίζα  και επιστροφή Φλωρεντία, 18/03/2023: Αναχώρηση από Φλωρεντία για Αγκόνα (με ενδιάμεσες στάσεις Περούτζια και Ασίζη), Αγκόνα –Ηγουμενίτσα ακτοπλοϊκώς και 19/03/2023 Ηγουμενίτσα-Κατερίνη οδικώς.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ

  • Ασφάλεια γενικής αστικής ευθύνης υπέρ τρίτων και προσωπικού ατυχήματος.
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση η οποία θα περιλαμβάνει · Επέκταση καλύψεων από αίτια COVID-19 (μακράς διάρκειας) · Σαφή δήλωση του πρακτορείου ότι θα συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται λόγω Covid κατά την αναχώρηση και επιστροφή. Δυνατότητα αλλαγής ονομάτων μέχρι 2 ημέρες πριν το ταξίδι σε περίπτωση θετικού κρούσματος ή άλλου λόγου. · Φόροι πόλεων (να συμπεριλαμβάνονται).
  • Λεωφορείο το οποίο θα είναι συνεχώς στη διάθεση των μαθητών/τριών για όλες τις μετακινήσεις τους στη διάρκεια της εκδρομής, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ελεγμένο από τα αντίστοιχα «ΚΤΕΟ», με έγγραφα καταλληλότητας οχήματος, επαγγελματική άδεια οδήγησης, ελαστικά σε πολύ καλή κατάσταση, πλήρως κλιματιζόμενα κλπ, και να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας για τη μετακίνηση μαθητών, ζώνες ασφάλειας, έμπειροι οδηγοί, αρχηγό και ξεναγό. Οι περιηγήσεις θα γίνουν βάσει συμφωνημένου προγράμματος με σχετική ελαστικότητα για προσαρμογή στις συνθήκες της επίσκεψης. Το αναλυτικό καθημερινό πρόγραμμα θα καθοριστεί σε συνεργασία με τους συνοδούς καθηγητές.

➢ Διαμονή: Ξενοδοχείο 3,4*αστέρων  με πρωινό και ξεχωριστή τιμή για ημιδιατροφή, κοντά σε στάση μέσων μαζικής μεταφοράς (στην περίπτωση που το ξενοδοχείο δεν βρίσκεται στο κέντρο της Φλωρεντίας),  σε δωμάτια με πλήρη εξοπλισμό, κλιματιζόμενα δίκλινα ή τρίκλινα για τους μαθητές και 1 μονόκλινα και 1 δίκλινο για τους συνοδούς καθηγητές. Τα δωμάτια συνοδών και μαθητών θα πρέπει να είναι στον ίδιο όροφο ή σε δύο συνεχόμενους ορόφους.

➢Ενδεικτικό αναλυτικό πρόγραμμα: θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με το πρακτορείο.

➢ Κράτηση ξενοδοχείου ( FAX που να την επιβεβαιώνει).

Ασφάλιση: Ασφαλιστική σύμβαση Αστικής Ευθύνης Διοργανωτή εκ μέρους του ταξιδιωτικού πρακτορείου και πλήρης ατομική ταξιδιωτική και ιατροφαρμακευτική ασφάλιση σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας ζωής και της κάλυψης πρόσθετων εξόδων περίθαλψης σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας (covid κ. α ) για όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος ή και επιστροφής με επείγουσα αεροπορική μεταφορά στη Θεσσαλονίκη εφόσον απαιτηθεί.

➢ Ακυρωτικά τέλη: Σαφής προσδιορισμός των ακυρωτικών τελών κατ’ άτομο, ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα προκύψει ακύρωση συμμετοχής μαθητή ή αντικατάσταση συνοδού, για κάθε λόγο ακύρωσης, καθώς και λόγω ασθένειας ή άλλης αιτίας για την οποία δεν έχει ο μαθητής υπαιτιότητα.

➢ Ακύρωση εκδρομής: Σε περίπτωση που το πρόγραμμα δεν πραγματοποιηθεί λόγω ανωτέρας βίας ή έλλειψης έγκρισης της μετακίνησης από αρμόδιους φορείς, δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση του σχολείου ή των μαθητών και εφόσον το ταξιδιωτικό πρακτορείο έχει εισπράξει χρήματα, υποχρεούται σε επιστροφή.

➢ Κοστολόγηση εκδρομής: Σαφής υπολογισμός (α) του συνολικού κόστους της εκδρομής (με όλους τους φόρους και τα τέλη) (β) της τελικής τιμής ανά μαθητή (συμπεριλαμβανομένου του κόστους συμμετοχής των συνοδών καθηγητών) και (γ) Έκδοση ονομαστικών αποδείξεων για κάθε μαθητή.

➢ Εγγυήσεις: Εγγυητική επιστολή διεκπεραίωσης της εκδρομής και υπεύθυνη δήλωση ότι το ταξιδιωτικό γραφείο διαθέτει ειδικό σήμα λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.,το οποίο βρίσκεται σε ισχύ και εγγυητική επιστολή διεξαγωγής της εκδρομής.

➢ Αποδείξεις: Έκδοση από το ταξιδιωτικό γραφείο ονομαστικών αποδείξεων για κάθε μαθητή.

➢ Ποινική ρήτρα:  Το 1/4 του συνολικού ποσού της εκδρομής θα αποτελεί και την ποινική ρήτρα που θα καταβληθεί στο έπακρον μόνο εφόσον τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Σύμβασης και θα αποδοθεί μετά την επιστροφή των μαθητών από την εκδρομή.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Οι  προσφορές να περιλαμβάνουν δύο προτάσεις  με ή χωρίς ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό) ημερησίως, όχι κατ΄ ανάγκη στο ξενοδοχείο.

Το σχολείο θα αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων τις προσφορές των τουριστικών γραφείων, τη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού που υπογράφτηκε, καθώς και τον αριθμό του ασφαλιστηρίου συμβολαίου  αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΛΕΝ

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την προκήρυξη: Ανακοινοποίηση Προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση μετακίνησης στην Φλωρεντία

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου