Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Θεατρική Παράσταση

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στο πλαίσιο  της Διεθνούς  Νεανικής  Συνάντησης  Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού, «Ολύμπια  εν  Δίω».  που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, οι μαθητές/τριες και οι καθηγητές/τριες  του σχολείου μας παρακολούθησαν,  την Τετάρτη  18-9-2019, την παράσταση “Η αυλή των θαυμάτων” από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου, στο θεατράκι του πάρκου Λιτοχώρου.

Τα “Ολύμπια εν Δίω” διοργανώνει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας/Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων.  Οι βασικές δράσεις των αγώνων γίνονται στο Δίον, ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις στα ανοικτά θέατρα του Λιτόχωρου, Κορινού και Αιγινίου.

‘‘Η Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη  είναι ένα θεατρικό κείμενο που πρωτοπαίχτηκε στις 18 Ιανουαρίου το 1957 από το θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα. Διατηρεί ακόμη και σήμερα τη φρεσκάδα της αρχικής παράστασης και  οι θίασοι το επιλέγουν για τη διαχρονικότητά του.  Η ζωή των ανθρώπων του μεροκάματου ακροβατεί μεταξύ της τραγωδίας και της κωμωδίας, της απελπισίας και της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο!

Οι μαθητές με επαγγελματική ευσυνειδησία, έδωσαν τον καλύτερο «υποκριτικό» τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου