Ανακοινώσεις Σύλλογος Γονέων

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης για την εκπαίδευση των προσφύγων

Αναρτήθηκε από Τάσος Αετόπουλος

Δεν είναι εχθροί μας οι μετανάστες, οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης, με αφορμή απαράδεκτες ενέργειες και αυταρχικές συμπεριφορές από εξωσχολικούς σε διάφορα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπσης της επικράτειας, καταδικάζει κάθε μορφή ρατσιστικής συμπεριφοράς και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και στα παιδιά τους.

Υποδεχόμαστε τα παιδιά-θύματα του πολέμου σε κάθε σχολείο της χώρας και γυρίζουμε την πλάτη σε όσους προσπαθούν να σπείρουν το ρατσισμό, ανάμεσά μας ιδιαίτερα στις αθώες  ψυχές  των παιδιών, με βάση το χρώμα  και την καταγωγή τους. Πιστεύουμε ακράδαντα οτι το κράτος πρέπει να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και διδασκαλίας σε αυτά τα παιδιά, καθώς επίσης και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να πληρούνται όλα τα κριτήρια εγγραφής τους στα σχολεία.

«Στα σχολεία μας και στα σπίτια μας δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό και ξενοφοβία. Απομονώνουμε κάθε τέτοια φωνή που θα ακουστεί. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας με τις αξίες της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της αγάπης προς τον άνθρωπο

Η Διοίκηση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

Πες τη γνώμη σου