Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις Δραστηριότητες

Χριστουγεννιάτικες Διαδικτυακές Γιορτές

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης συμμετείχε την Τετάρτη 23/12/2020 με  παιδιά του σχολείου και τον υποδιευθυντή Θεόδωρο Σταυρίδη με νότες Χριστουγέννων που επιμελήθηκε η μουσικός Δαμιάνα Ζάραληστην πολύ ωραία διαδικτυακή  χριστουγεννιάτικη  γιορτή αγάπης που οργάνωσε η Περιφέρεια Π.Ε. & Δ.Ε. Κ. Μακεδονίας και στην οποία δόθηκε η ευκαιρία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων να ανταμώσουν και να ανταλλάξουν ευχές αγάπης.Συγχαρητήρια σε όλους/ες τους συντελεστές, οργανωτές, παρουσιαστές και συμμετέχοντες(τον Περιφερειακό Δ/ντή Αλέξανδρο Κόπτση και τους/τις Κώστα Ηλιάδη, Στέλλα Ελληνίδου, Χρύσα Πρασσά, εκπαιδευτικούς και παιδιά του σχολείου μας που συμμετείχαν).

Μαθητές και  μαθήτριες του σχολείου μας με υπεύθυνους τον υποδιευθυντή κ. Θεόδωρο Σταυρίδη και την καθηγήτρια Μουσικής κα Δαμιάνα Ζάραλη συμμετείχαν στην  πρώτη online χριστουγεννιάτικη «Διαδικτυακή Γιορτή Αγάπης»   που διοργάνωσε  η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στις  23-12-2020. Οι μαθητές/τριές μας συνδέθηκαν ζωντανά και μοιράστηκανμε μοναδικό τρόπο όμορφες στιγμές, τραγούδησαν μαζί, ένωσαν τις φωνές τους και ζέσταναν τις καρδιές μας!

Hαγάπη, η δημιουργικότητα και η φαντασία επιστρατεύτηκε ενάντιαστον κορονοϊό προκειμένου να διατηρήσουν και τα φετινά Χριστούγεννα τη μαγεία και τη λάμψη τους, φωτίζοντας τα χαμόγελα των παιδιών. Το τραγούδι και τα παιδιά μας μετέφεραν μηνύματα αγάπης και ελπιδοφόρες ευχές για τη νέα χρονιά!Έστειλαν ένα αισιόδοξο μήνυμα και ήταν μια νότα χαράς και προσμονής για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.

Να ευχαριστήσουμε τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κόπτση Αλέξανδρο, που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στην όμορφη πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον κ. Θ. Σταυρίδη που οργάνωσε την δράση, την κα Δ. Ζάραλη για τη δημιουργία και την επιμέλεια του βίντεο και τους μαθητές που συμμετείχαν.Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοργανωτές αυτής της γιορτής!

Όλη η εκδήλωση  μεταδόθηκε από το κανάλι της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια περίπου ώρα λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων έγινεη Γιορτή των Χριστουγέννων του σχολείου μας διαδικτυακά. Όλοι οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί συνδέθηκαν με την ηλεκτρονική τάξη του υποδιευθυντή κ. Αναστάσιου Αετόπουλου για να γιορτάσουμε τη γέννηση του Θεανθρώπου και τον ερχομό του νέου έτους, το οποίο ευελπιστούμε να είναι ελπιδοφόρο, ευοίωνο και να μας επαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία που έχουμε ανάγκη.

Εκτός από τις ευχάριστες αναμνήσεις και τις εικόνες που μας φέρουν στο μυαλό οι ημέρες των γιορτών, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το πραγματικό νόημα της Γέννησης του Χριστού. Ο εορτασμός των Χριστουγέννων μας φέρνει αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Άλλωστε, ο Χριστός ήταν αυτός που κήρυξε το «αγαπάτε αλλήλους», ένα μήνυμα δυνατό και σύγχρονο.

Στη συνέχεια, παιδιά και εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν ευχές για τα Χριστούγεννα και τις γιορτές και έδωσαν ένα μήνυμα χαράς και ελπίδας για το νέο έτος με κυρίαρχη την ευχή το 2021 να είναι χαρούμενο, χωρίς στενοχώριες και χωρίς τον κορωνοϊό που μας ταλαιπώρησε το 2020.

Ας νιώσουμε όλοι μας τη χαρά των Χριστουγέννων, το μήνυμά τους, που είναι η ειρήνη και το νόημά τους, που είναι η αγάπη!

Ευχαριστούμε τον κ. Αναστάσιο Αετόπουλο για την διοργάνωση και την επιμέλεια της γιορτής.

Διατηρώντας την ελπίδα και την αισιοδοξία μου, η ίδια προσωπικά, αλλά και εκ μέρους της σχολικής κοινότητας, εύχομαι από καρδιάς σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, Χρόνια πολλά με Υγεία, ευημερία, θαλπωρή και ασφάλεια τούτες τις ιδιαίτερες γιορτές και μέσα από τα εμπόδια, τις αναβολές και τις στερήσεις που όλοι υπομένουμε, να περάσουμε στη νέα χρονιά με ελπίδα, αισιοδοξία, προοπτική και πίστη για τα καλύτερα και ουσιαστικότερα που είναι μπροστά μας.

Καλές γιορτές, ελπιδοφόρο, γεμάτο φως το 2021!

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου