Ανακοινώσεις Μαθητές

Διάθεση selftests

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Από Τετάρτη 8/9 έως και Παρασκευή17/9 θα πραγματοποιείται στα φαρμακεία η διάθεση 6 selftests (2  για κάθε εβδομάδα) σε όλους τους ανεμβολίαστους μαθητές για να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. Η δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επαναλαμβάνει πως:

  • το self-test θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9,
  • Το αποτέλεσμα θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr όπου και θα εκδίδεται βεβαίωση. Τη βεβαίωση self-test οφείλουν να φέρουνκαι να επιδείξουν οι μαθητές στο σχολείο.Σε αντίθετη περίπτωση οι μαθητές δεν θα γίνονται δεκτοί στον χώρο του σχολείου. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα φέρουν στο σχολείο το  πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι  μαθητές που νόσησαν βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου).

 

Καλή σχολική χρονιά με υγεία και ασφάλεια!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου