Ανακοινώσεις Εκδρομές - Περίπατοι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Διδακτική επίσκεψη στη Λεπτοκαρυά και Λιτόχωρο

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 27 Απριλίου τα τμήματα Β3 και Β4 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο Γεωλογικής ιστορίας Ολύμπου, στη Λεπτοκαρυά και στο Ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου. Την επίσκεψη  διοργάνωσαν οι καθηγητές: Κόραβος Γεώργιος, Μανώλα Βαΐα και Σταυρίδης Θεόδωρος.

Κατά την επίσκεψή τους στο μουσείο Γεωλογικής ιστορίας Ολύμπου, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εξέλιξη του βουνού των θεών στο γεωλογικό χρόνο. Η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα εξαιρετικά εκθέματα ορυκτών, πετρωμάτων και απολιθωμάτων και η ενεργός συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, τους χάρισε την ευκαιρία όχι μόνο να θαυμάσουν, αλλά  και να γνωρίσουν από κοντά τη γεωλογική κληρονομιά της περιοχής μας και την εξέλιξη της πανίδας και της χλωρίδας του Ολύμπου.

Στο ναυτικό μουσείο Λιτοχώρου μέσω των εκθεμάτων οι μαθητές γνώρισαν τη ναυτική παράδοση του Λιτοχώρου και τη μεγάλη συμβολή των ναυτικών του Λιτοχώρου στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Περιπλανήθηκαν στο κυβερνείο, γνώρισαν τα συστήματα επικοινωνίας του πλοίου, τα σήματα Mors, τον εξάντα, το ημερολόγιο γέφυρας, διάφορους τύπους χαρτών και πλοίων από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον ιδρυτή του μουσείου Γεωλογικής ιστορίας Ολύμπου κ. Γεώργιο Αρζάνα για τη βιωματική εμπειρία που μας πρόσφερε, τον πρόεδρο του Ναυτικού μουσείου Λιτοχώρου κ. Τριανταφύλλου Ιωάννη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κοκράνη Αθανάσιο και τον κ. Καρπώνη Αθανάσιο για την ενδιαφέρουσα ναυτική ξενάγηση.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου