Ανακοινώσεις

Δύο σκακιέρες στην αυλή μας !

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης
Σε μια προσπάθεια να γνωρίσουν βαθύτερα το σκάκι οι μαθητές μας έχουν δημιουργηθεί δύο εντυπωσιακές υπαίθριες σκακιέρες στο προαύλιο!
Άσπρα και μαύρα τετράγωνα περιμένουν υπομονετικά τους στρατιώτες, τους αξιωματικούς, τους πύργους και φυσικά τη Βασίλισσα και το Βασιλιά τους για να επιδείξουν τις στρατηγικές τους, τη δεξιοτεχνία και την υπέροχη τέχνη της σκακιστικής μάχης. Συνδυάζοντας τη γνώση με τη διασκέδαση του παιχνιδιού θα επιχειρήσουμε να μυήσουμε τους ενδιαφερόμενους στο κορυφαίο πνευματικό άθλημα του σκακιού και στις αξίες που το συνοδεύουν.
Το σκάκι είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που ενισχύει τις νοητικές λειτουργίες, αναπτύσσει την ικανότητα συγκέντρωσης, τη μνήμη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μπορεί να αναπτύξει στοιχεία του χαρακτήρα όπως μεθοδικότητα, πειθαρχία, επιμονή, υπομονή. Όπως συνηθίζει να λέει και ο Γκάρι Κασπάροφ: “Το σκάκι είναι μοναδικό, επειδή όλοι μπορούμε να παίξουμε”.
Η χρήση των υπαίθριων σκακιέρων μαζί με τα πιόνια είναι ελεύθερη για κάθε μαθητή ή μαθήτρια που θέλει να παίξει, να μυηθεί και να διασκεδάσει με μία παρτίδα σκάκι. Τα παιδιά δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το παιχνίδι και συμμετέχουν με ενθουσιασμό.
Το σετ πιονιών για τα υπαίθρια σκάκι, που κοσμούν το σχολείο μας, είναι μια ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων για όλα τα παιδιά του σχολείου (ευελπιστούμε και σε μία ακόμη για την δεύτερη σκακιέρα).
Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη δωρεά!
Η διεύθυνση Ο σύλλογος διδασκόντων Η μαθητική κοινότητα

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου