Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εκδήλωση Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00-20:30το σχολείο συμμετείχε στην διαδικτυακή εκδήλωση του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης συμμετέχει στο Πρόγραμμα Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο από το σχολ. έτος 2018-19.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η απονομή των σημαιών και επαίνων στα σχολεία που συμμετείχαν στο Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο για τα τελευταία 2 ή και περισσότερα χρόνια. Από το σχολείο μας στην εκδήλωση συμμετείχαν η διευθύντρια κ. Ελένη Σαμαρά και η  εκπαιδευτικός  κ. Αικατερίνη Μαμούρη.

Την εκδήλωση προλόγισε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέτα Μακρή, η οποία τόνισε ότι η εκπαίδευση μαθητριών και μαθητών, παιδιών και εφήβων  και εν γένει της κοινωνίας στις αξίες της αειφορίας θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε μια συνειδητοποιημένη στάση σε ζητήματα της καθημερινότητάς μας.

Στο σχολείο μας απονεμήθηκε, φέτος, η σημαία του Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, μιας και τελευταία χρόνια υλοποιεί δράσεις  και για τους 8 πυλώνες του:Δημοκρατία και συμμετοχή στο σχολείο, Βελτίωση του πλαισίου μάθησης, Προαγωγή του πολιτισμού και των τεχνών στο σχολείο, Το αειφορικό κτίριο και αυλή, Η πολιτική για την εξοικονόμησης ενέργειας και τις μετακινήσεις από και προς το σχολείο, Η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων (νερό, υλικά και απορρίμματα), Η προαγωγή της υγείας στο σχολείο, Από την τοπική στην πλανητική κλίμακα.

Θερμές ευχαριστίες στησυνάδελφο κ. Μαρία Γεωργαντοπούλου για την επιμέλεια του powerpoint. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης και στα συμμετέχοντα σχολεία για τις αξιόλογες  αειφόρες δράσειςτους!

Το video της τελετής βράβευσης μπορείτε να το βρείτε στο YouTube εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=2SG0XJIvK4A

Το σχολείο μας παρουσιάζεται στο 1.44.30 έως 1.45.27.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου