Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εκπαιδευτικές γέφυρες επικοινωνίας του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης

Στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας,  συνεργασίας και φιλίας» που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, μια ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από τη Διευθύντρια κα Ελ. Σαμαρά, τον υποδιευθυντή κ. Ι. Παντελίδη και τον καθηγητή κ. Αν. Αετόπουλο επισκέφθηκαν  στις 25 Απριλίου 2018 το 19ο Δημοτικό  Σχολείο Κατερίνης και ενημέρωσαν τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου.

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα στις μαθητικές κοινότητες των σχολείων οδηγώντας σε μια σχέση γόνιμης αλληλοεπίδρασης και ζεστής επικοινωνίας.

Τα παιδιά  ήταν πολύ χαρούμενα που πήγαιναν επίσκεψη στο παλιό τους σχολείο σε ώρα λειτουργίας του! Εκεί με ένα πλατύ χαμόγελο μας υποδέχθηκε και μας καλωσόρισε με θέρμη η Διευθύντρια και η δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης οδήγησε τα παιδιά στην αίθουσα βιβλιοθήκης όπου συνομίλησαν με τους παλιούς συμμαθητές, θυμήθηκαν ευχάριστα γεγονότα, έδωσαν πληροφορίες για τη λειτουργία του Γυμνασίου, μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και  χάρισαν τα βιβλία της Α΄τάξης στη βιβλιοθήκη του παλιού τους σχολείου.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, τη Δ/ντρια κα Λένα  Παταρίδου και τη δασκάλα της ΣΤ΄τάξης  κ. Σ.Τασιώνα για τη θερμή υποδοχή, φιλοξενία και συνεργασία.

Για τον συντάκτη

Τάσος Αετόπουλος

Πες τη γνώμη σου