Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ενημερωτική συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 επισκέφτηκε το σχολείο μας  και συζήτησε με τους μαθητές ο προϊστάμενος  της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Κατερίνης κ. Αλέξανδρος Δουλιάκας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19. Η επίσκεψη εντάσσεται στις δραστηριότητες για τον 1ο θεματικό κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων  “Ευ ζην – Ζω καλύτερα” και  την υποενότητα “Οδική Ασφάλεια – Κυκλοφορώντας με ασφάλεια».

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης οι μαθητές κατέθεσαν σχετικό με το θέμα  κείμενο  το οποίο  συνέταξαν μετά από συνεντεύξεις  που πήραν  από κατοίκους της γειτονιάς τους.  Στη συνέχεια, παρουσίασαν κολάζ  με φωτογραφίες που δείχνουν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και  επικίνδυνα σημεία των δρόμων και των πεζοδρομίων.

Στις ερωτήσεις των μαθητών ο κ. Δουλιάκας απάντησε με χαρά, υπομονή και απόλυτη σαφήνεια και τον ευχαριστούμε θερμά γι΄ αυτό. Αφού τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του Δήμου, τους παρότρυνε να αναφέρουν προβλήματα και κακοτεχνίες που εντοπίζουν και στη συνέχεια  ο Δήμος με σειρά προτεραιότητας  θα μεριμνά για την επίλυσh και την αποκατάστασή τους. Τέλος, υπέδειξε την εφαρμογή  Novoville,  όπου ο κάθε δημότης έχει τη δυνατότητα να αναφέρει προβλήματα που η επίλυσή τους άπτεται των αρμοδιοτήτων του Δήμου.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου