Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Εντυπώσεις από την εκδρομή της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης στα Ιωάννινα.

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Το Σάββατο και την Κυριακή 9 και 10 Απριλίου 2022 η  Γ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε διήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα, με αρχηγό τον εκπαιδευτικό κ. Τόκα Αστ. και συνοδούς τον κ. Ηλιόπουλο Γ., την κ. Αλεξιάδου Β.  και την κ. Μιχοπούλου Αικ..

Ο καιρός το Σάββατο ήταν καταπληκτικός, έτσι απολαύσαμε την ανοιξιάτικη ομορφιά της φύσης και την ποικιλομορφία του τοπίου μέχρι τον προορισμό μας.Πρώτος μας σταθμός το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, επίσης γνωστό και ως Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων. Πρόκειται για το Μουσείο που η ιστορία συναντά την καλλιτεχνική δημιουργία. Μας εντυπωσίασαν και μας μετέφεραν σε άλλες εποχές τα 150 κέρινα ομοιώματα του Μουσείου, σε φυσικό μέγεθος και ενταγμένα σε μια πιστή αναπαράσταση του περιβάλλοντος της εποχής τους.

Δεύτερος σταθμός μας το νησάκι στην πανέμορφη λίμνη των Ιωαννίνων, ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά λιμνών της Ευρώπης.Η θέα του διάπλου εκπληκτική. Πίσω μας το επιβλητικό κάστρο των Ιωαννίνων, ολόγυρα τα βουνά που κλείνουν τον ορίζοντα και μπροστά μας το κατάφυτο νησάκι βγαλμένο από άλλη εποχή. Εκεί επισκεφτήκαμε το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής Περιόδου.

Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο, περιηγηθήκαμε στην ιδιαίτερα γραφική και φιλική πόλη των Ιωαννίνων με το πλούσιο πολυπολιτισμικό παρελθόν από Οθωμανικές, Εβραϊκές και Γιαννιώτικες επιρροές.

Την Κυριακή, με βροχερό καιρό, επισκεφτήκαμε το Σπήλαιο του Περάματος το οποίο αποτελείταιαπό πολλές διαδοχικές αίθουσες και διαδρόμους με σταλακτίτες, σταλαγμίτες, κουρτίνες και εντυπωσιακές κολώνες σε συμπλέγματα. Εκστασιαστήκαμε από τη δύναμη της φύσης. Από τη χημικό μας και από την ξεναγό μάθαμε για τη δημιουργία του και την ιστορία του.

Επόμενος σταθμός μας, το Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης από τα μεγαλύτερα και καλύτερα σωζόμενα αρχαία ελληνικά θέατρα. Σύμφωνα με το πρόγραμμά μας, μαθητές των τεσσάρων τμημάτων της Γ΄ τάξης θα διαγωνίζονταν μεταξύ τους παρουσιάζοντας δραματοποιημένα αποσπάσματα από την τραγωδία «Ελένη» του Ευριπίδη. Ωστόσο, μια ισχυρή βροχή ματαίωσε τα σχέδιά μας. Έτσι, περιοριστήκαμε σε μια γρήγορη ξενάγηση αποκλειστικά στο χώρο του θεάτρου.

 

Ταξιδεύοντας προς τον τελευταίο σταθμό του ταξιδιού μας, το Μέτσοβο, θαυμάσαμεμαγευτικές εικόνες της άγριας φύσης,με τις χιονισμένες βουνοκορφές, απειλητικά σκούρα σύννεφα, βαθιές χαράδρες, ομιχλώδη τοπία και μια δυνατή βροχή που μας ακολούθησε σε όλη τη διαδρομή μας έως την Κατερίνη.

 

Επιστρέψαμε στην πόλη μας με ευχάριστα συναισθήματα, πλούσιοι από το ωραίο ταξίδι μας. Ήταν μια υπέροχη, ενδιαφέρουσα,αλησμόνητη εκδρομήγια μαθητές και καθηγητές.

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου