Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Eπισκέφθηκαν το 5ο Γυμνάσιο 100 εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Δευτέρα  30 Απριλίου 2018 στις 12:00 επισκέφθηκαν  το 5ο Γυμνάσιο 100 εκπαιδευτικοί από τη Ρουμανία στο πλαίσιο εκπαιδευτικών επισκέψεων σε σχολεία της περιοχής που οργάνωσε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης και το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας.

Στόχος η γνωριμία ιδεών, αξιών, προσώπων και τόπων  των διαφορετικών  χωρών και η ανταλλαγή εμπειριών μαθητών και καθηγητών, μέσα από τις επισκέψεις και τις επαφές που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γνωριμία τους με το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας.

Το 5ο Γυμνάσιο καλωσόρισε και υποδέχθηκε τους φιλοξενούμενους  με μια «θερμή» τελετή, που είχαν οργανώσει εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων, η οποία αναδείκνυε την πολυγλωσσία, την πολυπολιτισμικότητα και τη συνεργασία.

Αρχικά οι επισκέπτες  ενημερώθηκαν από τη Διευθύντρια κα Ελένη Σαμαρά για την ιστορία του Σχολείου και του κτηρίου, το οποίο το 1991 χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης και ως ιστορικό και διατηρητέο μνημείο της πόλης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του σχολείου, η οποία ερμήνευσε γνωστά τραγούδια, σε διδασκαλία & διεύθυνση της μουσικού κας Ε. Καπετανάκου, με συνοδεία μουσικών οργάνων και του κ. Αν. Αετόπουλου. Στη συνέχεια το συρτάκι που χόρεψαν μαθητές και μαθήτριες υπό την καθοδήγηση της κας Μ. Γιαννακίδου   ξεσήκωσε τους επισκέπτες, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και  αποσπώντας θερμά χειροκροτήματα. Μεγάλο ενθουσιασμό προκάλεσαν και οι παραδοσιακοί χοροί τους οποίους χόρεψε ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου  υπό την καθοδήγηση της  καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κας Ευρώπης Στεφανίδου. Η επίσκεψη των  εκπαιδευτικών από τη Ρουμανία ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στους χώρους του σχολείου από τη Διευθύντρια και τον υποδιευθυντή κ. Ιωάννη Παντελίδη.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές.

Η Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, το Σύλλογο των καθηγητών για την υποστήριξή του, την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κα Μ. Γιαννακίδου και  τα μέλη του για την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθεια, τους μαθητές που συμμετείχαν και τέλος, όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης.

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου