Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Γιορτή 17ης Νοέμβρη 2018

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 – 2018.  45 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης τίμησε την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1973, με γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο γυμναστήριο του σχολείου.Η εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Αναστάσιος Αετόπουλος, επικεντρώθηκε στα δικαιώματα, τις δημοκρατικές αξίες και τις διεκδικήσεις, που τα γεγονότα του Πολυτεχνείου το 1973 έφεραν στην επιφάνεια της πολιτικής ζωής. Αξίες και δικαιώματα αναντικατάστατα όσο και η ζωή. Στην εκδήλωση παιδιά όλων των τάξεων μέσα από κείμενα, ποιήματα και βίντεο παρουσίασαν το χρονικό από την ημέρα κατάλυσης της δημοκρατίας, 21η  Απριλίου 1967, έως και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.  Παρουσίασαν  σχετικό υλικό  για την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου εναντίον της χούντας των συνταγματαρχών,  η οποία είχε κεντρικό σύνθημα  «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία»,  και γρήγορα εξελίχθηκε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό.Επεσήμαναν  πως αν και έχουν περάσει 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η τόλμη των φοιτητών και των πολιτών να αντιδράσουν σε ένα καθεστώς που περιόριζε την ελευθερία τους συνεχίζει να συγκινεί και να εμπνέει.

Τα ποιήματα που απαγγέλθηκαν και τα κείμενα που διαβάστηκαν συγκίνησαν ιδιαίτερα τους μαθητές , τους εκπαιδευτικούς, την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέωνκαι Κηδεμόνων που παρακολουθούσαν. Ενδιάμεσα, τα παιδιά της χορωδίας με τα ανεπανάληπτα τραγούδια της γενιάς του Πολυτεχνείου,επένδυσαν μουσικά με άψογο τρόπο τη γιορτή.Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον υπεύθυνο της γιορτής κ.Αναστάσιο Αετόπουλο,στην κα Έφη Καπετανάκου,μουσικό του σχολείου, στους μαθητές  και τις μαθήτριεςπου συμμετείχαν στην εκδήλωση!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου