Ανακοινώσεις Μαθητές

Γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Η Γιορτή του Πολυτεχνείου

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για να τιμήσουν όσους αγωνίστηκαν στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στο δικτατορικό καθεστώς διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης στο Κινηματαθέατρο Ευκαρπίδη.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το σχολείο μας παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο διανθισμένο με τραγούδια και χορό. Οι μαθητές του σχολείου με καθοδηγητές τους εκπαιδευτικούς κ. Αν. Αετόπουλο, κα Μ. Γιαννακίδου και  την κα Έφη Καπετανάκου, αποφάσισαν να πρωτοτυπήσουν και αντί να ακολουθήσουν το καθιερωμένο τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τις σχολικές εκδηλώσεις – τραγούδια, απαγγελία ποιημάτων και ανάγνωση πεζών κειμένων – ετοίμασαν μία πολύ ιδιαίτερη παράσταση, ένα θεατρικό δρώμενο. Μ’ αυτόν τον τρόπο,  βιωματικά και  ύστερα από πρόβες μόνο λίγων ωρών, προσπάθησαν να αναδείξουν τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές το Νοέμβρη του 1973. Μέσα από το χοροθέατρο, το χρονικό των ημερών και τα τραγούδια, μαθητές και καθηγητές, βιώσαμε τον παλμό, το αγωνιστικό πνεύμα και τα συνθήματα της νεολαίας του Πολυτεχνείου, ενάντια σε κάθε μορφής βίας και περιορισμού των θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου. Οι μαθητές μας, μας θύμισαν πως η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι συστατικά του λαού μας και δεν θα πάψουν ποτέ να μας χαρακτηρίζουν όσοι αγώνες κι αν χρειαστούν! Ήταν μια καταπληκτική και συγκινητική εκδήλωση!

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στους συντελεστές αυτής της ξεχωριστής εκδήλωσης! Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Κινηματαθέατρο Ευκαρπίδη, τους γονείς που παρευρέθηκαν και  το Σύλλογο Γονέων για την υποστήριξη που μας παρείχε!

 

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου