Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις Δραστηριότητες Μαθητές

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2017-2018

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη  4 Οκτωβρίου 2017 στο 5ο Γυμνάσιο οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2017-2018. Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας συμμετείχαν χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι στις αθλητικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν υπό την επιμέλεια του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Σιδηρόπουλου Παναγιώτη και κας Στεφανίδου Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της ηλιόλουστης ημέρας, όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, συμμετείχαν ενεργά σε δράσεις που είχαν οργανώσει οι γυμναστές του σχολείου. Στόχος ήταν η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών και η ανάδειξη της άθλησης ως μια ευχάριστη δραστηριότητα, ώστε μελλοντικά αυτή να υιοθετηθεί ως υγιεινός τρόπος ζωής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ενημέρωση και διοργανώθηκαν αθλοπαιδιές όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, επιτραπέζια αντισφαίριση, καθιστό βόλεϊ. Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες εκφράστηκαν πάνω στο θέμα «Αθλούμαι – χαράΖΩ το μέλλον» με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες.

Οι μαθητές μας ένιωσαν  τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας, αναγνωρίζοντας εμπράκτως τη συμβολή του αθλητισμού στην προώθηση αξιών, στάσεων και δεξιοτήτων (όπως η κοινωνική συνοχή, η ένταξη, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγενής άμιλλα κλπ.) που στο σύνολό τους οδηγούν στη δημιουργία ενεργών δημοκρατικών πολιτών.

Συνολικά η 4η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία, αφού οι στόχοι επιτεύχθηκαν και οι μαθητές –τριες  αποκόμισαν νέες αγωνιστικές-κοινωνικές εμπειρίες! Ήταν μία διαφορετική μέρα με πολλά χαμόγελα, άδειες τάξεις και γεμάτη αυλή!

Οι φωτογραφίες από  τη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες είναι αδιάψευστος μάρτυρας..

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου