Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Μακεδονικός Αγώνας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Παρασκευή15 Οκτωβρίου 2021 με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, προσαρμοσμένο  στις έκτακτες συνθήκες που επιβάλλει η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα 1904-1908» οι μαθητές όλων των τάξεων παρακολούθησαν αφιέρωμα στο Μακεδονικό Αγώνα που επιμελήθηκε η κα Μαμούρη Αικατερίνη, την οποία και ευχαριστούμε.

Μέσα στις σχολικές μας τάξεις ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο για να θυμηθούμε όλοι τον αγώνα και τις θυσίες των προγόνων μας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας. Με σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για να αναπνέουμε σήμερα τον αέρα της ελευθερίας, τιμήσαμε τους χιλιάδες που υπηρέτησαν τα ιδανικά της πατρίδας στο μακεδονικό μέτωπο. Μέσα από προβολές, ξετυλίχθηκαν μνήμες- εικόνες- γεγονότα από  τους αγώνες των Ελλήνων της Μακεδονίας τόσο εναντίον των Τούρκων όσο και εναντίον των Βουλγάρων που επεδίωκαν την προσάρτηση της Μακεδονίας στη χώρα τους.

Αθάνατοι οι  ήρωες που με τη δύναμη και το θάρρος τους έμειναν αλησμόνητοι  να θυμίζουν σε όλους μας την μεγάλη τους προσφορά για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου