Ανακοινώσεις Δραστηριότητες Μαθητές

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 στις 11:00 π.μ. επισκέφθηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση, ο κ. Δημήτριος Κατιρτζής, εκπαιδευτής εκπαιδευτών, αρχηγός σώματος εθελοντών Σαμαρειτών διασωστών και ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης, και πραγματοποίησε τρίωρη ενημέρωση με θέμα «Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης» στο πλαίσιο ενημέρωσης εκπαιδευτικών και μαθητών.

Μαθητές και καθηγητές «εκπαιδεύτηκαν» θεωρητικά και πρακτικά για τις βασικές αρχές πρώτων βοηθειών και διάσωσης ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό και συμμετείχαν ενεργά στην παρουσίαση που κάλυψε μεγάλο φάσμα των κινδύνων που διατρέχουν έφηβοι και ενήλικες στους χώρους εργασίας αλλά και στο σπίτι τους.

Ο κ. Δημήτρης Κατιρτζής με ιδιαίτερη επιμέλεια ενημέρωσε αναλυτικά τους μαθητές για τα παραπάνω θέματα και έκανε επίδειξη του τρόπου παροχής πρώτων βοηθειών. Επιπλέον απάντησε στις απορίες των μαθητών προτείνοντάς τους συγκεκριμένους τρόπους προστασίας από τραυματισμούς.

Ήταν μια άκρως εποικοδομητική παρουσίαση την οποία  παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Δημήτρη Κατιρτζή για την άψογη ενημέρωση των μαθητών του σχολείου.

 

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου