Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13/9/21 ο καθιερωμένος Αγιασμός στο Σχολείο μας, με τήρηση όλων των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας.  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και  Πλαταμώνος κ. Γεώργιος,  πλαισιούμενος από κληρικούς της Ι. Μητροπόλεώς μας,  ευλόγησε τους μαθητές την πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους 2021-2022.

Την τελετή του αγιασμού τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, η διευθύντρια Β/θμας Εκπ/σης Πιερίας κα  Μεταξία Τσιαργαλή, η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων 3oυ ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας κα Βαΐα Ε. Αγγέλη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων της Ένωσης Γονέων Κατερίνης και εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων- Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Μετά το πέρας του αγιασμού το λόγο πήρε πρώτα ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος μιλώντας  πατρικά εξέφρασε τη χαρά του, γιατί παρά το γεγονός ότι ο κορωνοϊός ταλαιπωρεί ακόμα την ανθρωπότητα, εντούτοις τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά και δια ζώσης με τον παραδοσιακό τρόπο. Ακόμη, ευχήθηκε στους μαθητές,  στους καθηγητές και τους γονείς των παιδιών να διανύσουν τη νέα σχολική χρονιά με υγεία  και να αποδειχθεί αυτή καλή, ευλογημένη παρά Θεού και καρποφόρα.

Κατόπιν η διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Σαμαρά, καλωσόρισε όλους τους μαθητές, ιδιαίτερα της Α΄ Γυμνασίου και  ευχήθηκε τόσο στους μαθητές και στις μαθήτριες όσο και στους εκπαιδευτικούς να έχουν μια καλή, γόνιμη και αποδοτική χρονιά, γεμάτη με επιτυχίες και πρόοδο. Ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Εκκλησίας μας για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη προς όλους, τη  Δημοτική Αρχή, τη  Σχολική Επιτροπή και το Σύλλογο Γονέων του σχολείου για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να βοηθήσουν το σχολείο και τόνισε ότι η συμπαράστασή τους σε κάθε περίπτωση είναι άμεση, αποτελεσματική και ουσιαστική.

Στη συνέχεια, ο  Δήμαρχος  Κώστας Κουκοδήμος  χαιρέτησε την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, έκανε λόγο για τις ιδιαίτερες συνθήκες και της φετινής χρονιάς, αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδει η δημοτική αρχή στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και  απηύθυνε  ευχές για καλή πρόοδο και δημιουργικό σχολικό έτος. Ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Θ. Μπαρμπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα όλων των σχολείων εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς και στην άριστη συνεργασία που έχει με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ακολούθως, η διευθύντρια Β/θμας εκπ/σης κα  Μεταξία Τσιαργαλή ευχήθηκε στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες καλή και δημιουργική  σχολική χρονιά βεβαιώνοντάς τους ότι με ισχυρή θέληση, επιμονή και κοινή προσπάθεια θα πετύχουν τους στόχους τους.   Η  Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων κα  Βαΐα Ε. Αγγέλη ευχήθηκε χρονιά ασφαλή,  εποικοδομητική, αξιόλογη και αποτελεσματική, τόσο σε σχολικό όσο και σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Τέλος, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων, Κηδεμόνων δήλωσαν για άλλη μια φορά την διάθεση καλής συνεργασίας και υποστήριξης.

 

Καλή σχολική χρονιά, ευχάριστη, δημιουργική, αποδοτική και με υγεία για όλους μας!

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια

Ελένη Σαμαρά

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου