Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητές

Ο πολιτιστικός θησαυρός της Πιερίας μέσα από τις αρχειακές συλλογές της Υπηρεσίας Αρχείων ν. Πιερίας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

gak1

Οι μαθήτριες Λυδία Κοντσέ και Χρύσα Γκούτζα, μέλη της Συντακτικής Ομάδας της εφημερίδας του σχολείου μας «εφ’ όλης της ύλης», με την υπεύθυνη καθηγήτρια  Βαΐα Μανώλα,  επισκέφτηκαν την Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) στην πόλη μας, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018.

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να παραδώσουμε στο αρχείο των Γ.Α.Κ. τα φύλλα της εφημερίδας που εκδόθηκαν μέχρι σήμερα και να μελετήσουμε τεκμήρια που συνδέονται με εκπαιδευτικά θέματα.

Η Προϊσταμένη της υπηρεσίας, κ. Χρυσοχοΐδου  με προθυμία και ιδιαίτερο σεβασμό μας έδειξε ένα από τα πιο παλιά ταξινομημένα τεκμήρια της Πιερίας, ένα πωλητήριο- προικώο χωραφιών  του 1861 και το «Γενικό Έλεγχο Αποτελεσμάτων του Γυμνασίου Αικατερίνης από τη σχολική χρονιά 1915-1916» που αποτελεί το  πιο παλιό Βιβλίο της Εκπαίδευσης στο Νομό μας.

Η μυρουδιά του χαρτιού και της πολυκαιρίας, η καλλιγραφία και η πληθώρα των πληροφοριών, μας ταξίδεψαν στο παρελθόν, μας γοήτευσαν και μας συγκίνησαν.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Χρυσοχοΐδου που με τον ενθουσιασμό και τις γνώσεις της μας μετέδωσε την αγάπη για την Ιστορία της Πιερίας.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου