Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Παγκόσµια Ηµέρα Μητρικής Γλώσσας και «Σχολεία για όλους»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία για όλους» και με αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Μητρικής Γλώσσας (21 Φεβρουαρίου) οι μαθητές του Α1του 5ου Γυμνασίου Κατερίνης  με την καθοδήγηση των εκπ/κών κ. Αικ. Μαμούρη και της κ.  Ιφ. Σφήκα εργαστήκαμε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο στο μάθημα της Γεωγραφίας!

Αρχικά, γράψαμε στον πίνακα τα ονόματά μας, την χώρα καταγωγής μας και την μητρική μας γλώσσα. Στη συνέχεια, σημειώσαμε  στο  χάρτη την ιδιαίτερη πατρίδα μας και  αντιληφθήκαμε, πως μπορεί να καταγόμαστε από διαφορετικές χώρες αλλά όλοι είμαστε μέλη του ίδιου κόσμου.   Κατόπιν, ζωγραφίσαμε τη σημαία της πατρίδας μας και κολλήσαμε όλες τις ζωγραφιές στον πίνακα. Έπειτα, σταθήκαμε μπροστά από τις ζωγραφιές μας και κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, πιασμένοι  χέρι χέρι φωτογραφηθήκαμε για να κρατήσουμε ανεξίτηλη στη μνήμη μας τη στιγμή. Στο τέλος, συζητήσαμε για τις χώρες καταγωγής μας, μιλήσαμε για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής στις πατρίδες μας και μοιραστήκαμε  εμπειρίες.

Όλοι ωφεληθήκαμε από αυτό το μάθημα καθώς  μας έδωσε την ευκαιρία να μάθαμε καινούρια πράγματα για συμμαθητές μας με διαφορετική καταγωγή και εθνικότητα! Αυτός ήταν ένας χρήσιμος, διασκεδαστικός και ευχάριστος τρόπος για να μάθουμε για τους συνανθρώπους μας με λίγο διαφορετική ζωή απ΄ τη δική μας.

Κατερίνα Πιπερίδου

Μαθήτρια του Α1

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου