Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικές Επισκέψεις

Παγκόσμια Ημέρα επανεκκίνησης της καρδιάς

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς το σχολείο μας συμμετείχε με 2 τμήματα, Γ5 και Β1, με τη συνοδεία των καθηγητών Φυσικής αγωγής της κας. Ευρώπης Στεφανίδου και του  κ. Παναγιώτη Σιδηρόπουλου, στην εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του κοινού σε δεξιότητες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία από το Δήμο Κατερίνης (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας), το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας – Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων.

Αρχικά οι μαθητές μας παρακολούθησαν από τους πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές το θεωρητικό κομμάτι της ενημέρωσης, όπου πληροφορήθηκαν για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης,  έλαβαν βασικές γνώσεις για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΚΑΒ σε αντίστοιχες περιπτώσεις  και έλαβαν ενημερωτικό υλικό του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (ERC) με πληροφορίες αλλά και απλές οδηγίες για την αντιμετώπιση θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Στη συνέχεια με τη βοήθεια προπλασμάτων σε φυσικές διαστάσεις  υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτών και με μοναδικό εργαλείο τα χέρια τους οι μαθητές έμαθαν πως μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επανεκκίνηση μιας καρδιάς που έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Το σχολείο μας ευχαριστεί το Δήμο Κατερίνης καθώς και τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Διασωστικής Ομάδας Πιερίας για την ενημέρωση που έκαναν στους μαθητές μας.

Τέτοιου είδους εκδηλώσεις  αφυπνίζουν και ενθαρρύνουν όλους μας στον Εθελοντισμό και στην προσφορά!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου