Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας και στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

>

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας και στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 τις 2 τελευταίες ώρες, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα το σχολικό εκφοβισμό (bullying).
Οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητριών/των τους συζήτησαν συντονισμένα και με βάση συγκεκριμένους άξονες θέματα και περιστατικά που σχετίζονται με τη λεκτική / σωματική βία και τον εκφοβισμό και εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους μέσα από μια σειρά ερωτήσεων με θέμα το σκοτεινό και απάνθρωπο πρόσωπο της βίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπογραμμίστηκε το δικαίωμα του κάθε παιδιού να έρχεται στο Σχολείο χωρίς να φοβάται, η ανάγκη της επικοινωνίας και της λεκτικής έκφρασης των συναισθημάτων και η υποχρέωση όλων να προστατεύουν και να ενισχύουν με τη φιλία τους τα παιδιά που κινδυνεύουν να γίνουν θύματα σχολικής βίας και εκφοβισμού.
Τέλος οι μαθητές σε ομάδες αποτύπωσαν τις ευαισθησίες τους σε ζωγραφικά έργα που τα ανήρτησαν σε χώρο που είχε οριστεί ως «χώρος ενάντια στη βία».
Η εκδήλωση έκλεισε με σχετικά τραγούδια από τα παιδιά της χορωδίας.

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου