Ανακοινώσεις Γιορτές - Εκδηλώσεις

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Με αφορμή την ημέρα αυτή το σχολείο μας, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, την Πέμπτη, 5  Μαρτίου 2020,  αφιέρωσε τις δύο τελευταίες διδακτικές ώρες  σε δράσεις (συζήτηση και προβολή ταινίας) με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν σε δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν τα κρούσματα της βίας στη ζωή τους και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Ειδικότερα, οι μαθητές και οι μαθήτριες μετά την προβολή ταινίας δούλεψαν με φύλλα εργασίας ομαδοσυνεργατικά, συζήτησαν συντονισμένα, ανά τάξη, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους θέματα και περιστατικά που σχετίζονται με τη βία και τον εκφοβισμό, εξέφρασαν τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους και αναζήτησαν λύσεις για παρόμοιες καταστάσεις στο σχολείο. Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τη φαντασία, το ταλέντο και τις δεξιότητές τους έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ζωγραφίζοντας  συνθήματα και  φιλοτεχνώντας αφίσες,  τις οποίες ανήρτησαν με τη βοήθεια του κ Γ. Μαρκόπουλου και του κ. Ι. Παντελίδη, υπεύθυνους για το σχολικό εκφοβισμό εκπαιδευτικούς, σε χώρο που είχε οριστεί ως  «χώρος ενάντια στη βία».

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου