Ανακοινώσεις Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«συγχωρεμένα, χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή»

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης
Στους ρυθμούς της Αποκριάς διασκέδασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας τις δύο τελευταίες ώρες του σχολικού ωραρίου σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019. Αστείες μεταμφιέσεις, παιχνίδια, κέφι, τραγούδια, παραδοσιακοί χοροί, λιχουδιές σε μπουφέδες που στήθηκαν στο προαύλιο από τους μαθητές της Εθελοντικής ομάδας, για να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό τους έργο, πρόσφεραν σε όλους ευθυμία και στιγμές ξεγνοιασιάς.
Η γιορτή ξεκίνησε και φέτος με το έθιμο της συγχώρεσης. Όλοι οι μαθητές σχημάτισαν έναν τεράστιο κύκλο στην αυλή του σχολείου και φώναξαν δυνατά «Συγγνώμη» και «Συγχωρεμένα» τηρώντας το πατροπαράδοτο αυτό έθιμο. Ακολούθησαν χοροί με αποκριάτικο παραδοσιακό χαρακτήρα και έτσι μελωδικά έκλεισε η φετινή αποκριάτικη γιορτή μας! Ήταν μία πολύ όμορφη αποκριάτικη εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να εκτιμήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του λαϊκού μας πολιτισμού, στοιχεία που μας δένουν ως έθνος και στέκουν δυναμικά στο πέρασμα του χρόνου, συνοδοιπόροι του σύγχρονου πολιτισμού!!
Θερμά συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς κα Αϊβαλιώτου Χρυσούλα, κα Σιούλα Κική και κα Τασοπούλου Μαρία για την άψογη διοργάνωση της δράσης, στους μαθητές της εθελοντικής ομάδας και σε όσους προσέφεραν και συνέβαλαν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Συγχωρεμένα και καλή Σαρακοστή!
Και του χρόνου!

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου