Ανακοινώσεις

Συγκέντρωση παλιού σχολικού υλικού

Αναρτήθηκε από 5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Το 5Ο Γυμνάσιο Κατερίνης είναι στενά συνδεδεµένο µε την ιστορία του τόπου μας και με υπερηφάνεια κοινοποιεί την προσπάθεια δημιουργίας μόνιμης μουσειακής έκθεσης σχολικής ζωής. Η έκθεση αυτή θα περιλαμβάνει παλαιά σχολικά είδη από τον προηγούμενο αιώνα και το σχολείο καλεί παλιούς αποφοίτους του, εκπαιδευτικούς, και όχι μόνο, να συμβάλλουν σε αυτή.
Στόχος της «Μουσειακής Έκθεσης Σχολικής Ζωής» είναι αφενός να διατηρηθούν οι μνήμες από την ιστορία της σχολικής μας ζωήςδιασώζοντας παλιό εκπαιδευτικό υλικό και αφετέρου να ιδωθεί με μια άλλη ματιά η ιστορία της εκπαίδευσης στην πορεία του χρόνουσυνδέοντας το εκπαιδευτικό σχολικό παρελθόν με τη σύγχρονη εκπαιδευτική σχολική πραγματικότητα. Το όραμά μας είναι να παρέχουμε στους μαθητές μας την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και παράλληλα να υποστηρίξουμε την κληρονομιά του Σχολείου που δεν είναι άλλη από τις αξίες της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού πολιτισμού.
Όσοι έχετε παλιά σχολικά αντικείμενα και σχολικά βιβλία ή φωτογραφίες και θέλετε να τα δωρίσετε στο σχολείο μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας (2351026361). Μπορεί να προσφέρει κανείςσχολικά είδη και σκεύη (ποδιές, μαθητικά πηλίκια, θρανία, τσάντες, κονδυλοφόρους, πλάκες και κονδύλια, κασετίνες, χειροποίητα παιχνίδια, χάρακες και διαβήτες, αριθμητήρια και άλλα βοηθήματα, αναγνωστικά και παλιά σχολικά βιβλία δημοτικού και γυμνασίου, χρηστομάθειες, τετράδια, μπλοκ ιχνογραφίας, καλλιγραφίας, ξένων γλωσσών κλπ), σχολικά παιδικά βιβλία και περιοδικά, φωτογραφικό υλικό (από σχολεία, σχολικές γιορτές, παρελάσεις, σχολικές τάξεις κλπ), χάρτες, εποπτικά μέσα και εικόνες (αυτές που στολίζανε τις σχολικές τάξεις ή τις χρησιμοποιούσαν για το μάθημα).
Μαζί με τις δωρεές σας γράψτε μας, σας παρακαλούμε, τα στοιχεία σας για τις αναγκαίες καταγραφές και τις ευχαριστήριες βεβαιώσεις. Σας ευχαριστούμε θερμά και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση-πρόκληση για μια «Μουσειακή Έκθεση Σχολικής Ζωής» στο 5ο Γυμνάσιο Κατερίνης.
Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν και μας έστειλαν το πολύτιμο υλικό τους. Μας συγκίνησε ιδιαίτερα και ξαναζωντάνεψε τις μνήμες μας καθώς οι σχολικές αναμνήσεις για τους περισσότερους από εμάς είναι ανεκτίμητες και φυσικά μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας.
H Διευθύντρια

Για τον συντάκτη

5o Γυμνάσιο Κατερίνης

Πες τη γνώμη σου